Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Μετακόμιση Επίπλων - Ηλεκτρικών - Ρούχων - Κατοικίδιων στην Αγγλία.



Σε αυτή την ανάρτηση θα ασχοληθώ με τις διαδικασίες και τις λύσεις που βρήκα για την μεταφορά των πραγμάτων μου στην Αγγλία.
Είναι μια διαδικασία που θα σας ταλαιπωρήσει και ενδεχομένως θα σας κοστίσει, για αυτό τον λόγω και θα αναφέρω τις επιλογές που έκανα προσωπικά και θεωρώ ως τις αποδοτικότερες ή τις μοναδικές.



Μεταφορά επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών




Η μεταφορά επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών είναι μια κοστοβόρα και χρονοβόρα διαδικασία.Κατ αρχήν χρειάζεται να βρείτε μια μεταφορική που οπωσδήποτε θα ασφαλίσει τα πράγματα που θέλετε να μεταφέρετε.
Το κόστος κυμαίνεται περίπου στα 700€ το τετραγωνικό μέτρο. Θα αναρωτηθείτε ότι αφού είναι όγκος δεν θα έπρεπε να είναι κυβικό? Είναι ανεξαρτήτως ύψους, γιατί αυτό μεταβάλετε από φορτηγό σε φορτηγό για τον χώρο που θα καταλαμβάνει ένα τετραγωνικό μέτρο.
Η συμβουλή μου είναι να πουλήσετε μέσω αγγελιών(www.xe.gr , www.ricardo.gr, www.ebay.gr etc) όλα τα έπιπλα και τις συσκευές που θέλετε να μεταφέρετε και να τις αγοράσετε από την αρχή στην Αγγλία με τα λεφτά που θα έχετε βγάλει. Το κόστος τον επίπλων θα σας βγει σίγουρα χαμηλότερο από την Ελλάδα, ακόμα και αν έχετε αγοράσει τα έπιπλα σας από το ΙΚΕΑ, και θα γλιτώσετε όλη την ταλαιπωρία και το άγχος για το αν θα σπάσουν ή όχι στην μεταφορά. Επίσης θα εξοικονομήσετε και χρήματα από το αρχικό κεφάλαιο εγκατάστασης που θα χρειαστείτε γλιτώνοντας τα μεταφορικά. Το ίδιο και για τις ηλεκτρικές συσκευές.





Μεταφορά Ρουχισμού




Για την μεταφορά ρουχισμού θα σκέφτεστε, τι θα κάνετε? Δεν θα πω να κάνετε το ίδιο με τα έπιπλα καθώς είναι πιο δύσκολο να πουλήσεις ρούχα αλλά και τα ρούχα μας είναι κάπως πιο αναντικατάστατα από τα έπιπλα ή το ψυγείο μας.

Η λύση εννοείται ότι δεν είναι πάλι η μεταφορική.
Ερχόμενοι εδώ αγοράστε όσες βαλίτσες χρειάζεστε για να βάλετε τα ρούχα που θα χρειαστείτε μέχρι την επόμενη περίοδο που προβλέπετε να κατεβείτε στην Ελλάδα. Το έξτρα κόστος για την κάθε βαλίτσα που θα φέρετε μέχρι και 20 κιλά είναι 45€.

Δηλαδή αν ταξιδέψετε με 5 βαλίτσες θα πληρώσετε έξτρα 4 βαλίτσες(η μία συμπεριλαμβάνετε στο εισιτήριο σας, εκτός από φθηνές εταιρείες) χ 45€ = 180€. Η μεταφορική θα σας έπαιρνε τουλάχιστον τα διπλάσια.



Μεταφορά κατοικίδιων




Η μεταφορά κατοικίδιων στην Αγγλία είναι ένα θέμα που έμενα με ταλαιπώρησε ιδιαιτέρως. Μέχρι και τις 31/12/2011 ίσχυε η καραντίνα 6 μηνών για όλα τα κατοικίδια που θα μεταφερόντουσαν στην Βρετανία. Από 1/1/2012 αυτό έχει πάψει να ισχύει.

Τι πρέπει να κάνετε:
1) Θα πρέπει το κατοικίδιο σας να είναι εφοδιασμένο με διαβατήριο.
2) Θα πρέπει το κατοικίδιο σας να έχει microchip.
3) Θα πρέπει να έχει κάνει όλα τα εμβόλια του μέχρι και 120 μέρες πριν ταξιδέψετε.
4) Θα πρέπει να έχει κάνει θεραπεία για σκουλήκια 120 μέρες πριν ταξιδέψετε.

Πηγή:http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/ 



5) Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την British Airways (http://www.britishairways.com/travel/lcinfoll/public/en_gr) και να σας αποστείλουν τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσετε. Μέχρι σήμερα καμια άλλη αεροπορική δεν δέχεται να μεταφέρει κατοικίδια στην Αγγλία. 

6) Θα πρέπει να αγοράσετε ένα κλουβί μεταφοράς ανάλογο των διαστάσεων του κατοικίδιου σας το οποίο να είναι εγκεκριμένο από την IATA.


Το κόστος μεταφοράς του σκύλου,γάτας κ.ο.κ. είναι στα αρκετά υψηλό!!! Το κατοικίδιο μεταφέρεται σε ειδικά διαμορφωμένο κουβούκλιο στο αμπάρι του αεροπλάνου και δεν πρέπει να έχει καταναλώσει οποιασδήποτε μορφής ηρεμιστικό πριν την πτήση γιατί υπάρχουν κίνδυνοι για την ζωή του.

Αν θελήσετε στο μέλλον να το μεταφέρετε στην Ελλάδα τότε μπορείτε να το κάνετε με οποιαδήποτε αεροπορική και με κόστος 80€!!!!!!! Αλλά για να το ξαναφέρετε ισχύουν τα παραπάνω της αρχικής μεταφοράς.

2 σχόλια:

Yannis είπε...

Kalispera (sorry gia ta greeklish).

Douleuw gia ti metaforiki Yasatrans. h times mas den pane mono me to tetragoniko metro, ala me tin kouta, h kiviko ktl.

Exoume metaferei apo 1 mikri kouta mexri kai troxospito ellada -> agglia, agglia -> ellada kai kypro.

H etairia idrithike to 2002 kai apo tote mas exoune protimisei pano apo 10,000 ellines kai kyprious.

Elpizw na sas exo prosferei ti lisi gia ti metafora epiplon kathos kai oti alon antikeimenon uparxei.

Euxaristw.

Κωνσταντινα είπε...

Καλησπερα! Οσον αφορα τις μεταφορες ψαχνοντας το τελευταιο διαστημα καθως μετακομιζω μονιμα Αγγλια βρηκα μεταφορικη που χρεωνει το κυβικο μετρο 90 ευρω.. Με ειχαν ενημερωσει οτι ενα υβικο μετρο ειναι ισα με 6 μεγαλες βαλιτσες ή κουτες απεριοριστων κιλων.. Η εταιρεια λεγεται mondial και απο οσο ξερω εδρευει Θεσσαλονικη αλλα πρεπει να εχει και αλλου γραφεια..

Animated Social Gadget - Blogger And Wordpress Tips